Årets rosa månad har börjat så den här kladdiga kakan dekoreras med Rosa Bandet i Lingonpulver. En god syrlighet som balanserar upp den söta kakan.
Vit Kladdkaka
1 rund form, 25 cm
100 g Smör
200 g Vit Choklad
3 dl Mjöl
½ tsk Vaniljpulver
½ tsk Bakpulver
1 burk (397 g) Kondenserad mjölk, sötad
1 msk Lingonpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form och bröa med kokosflingor. Finhacka chokladen. Smält smöret och rör ner chokladen tills det smält. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver i en bunke och
sist mjölken. Tillsätt chokladsmeten och vispa snabbt ihop. Häll smeten i formen och jämna ut.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna innan du pudrar kakan med Lingonpulver i valfritt mönster eller över hela kakan. Servera som den är eller med kalla lingon.Enkelt & gott!