ANNONS
Integritet på Tailsweep

Salt kolasås

/

Vanlig kolasås består av tre ingredienser, tre urgoda ingredienser som åtminstone jag försöker se till att alltid ha hemma.

Sedan var det någon mindes att salt förhöjer det allra mesta och tydligen extra mycket för just kola. Inte min grej, erkänner jag, men det är väldigt populärt så varsågod.

Ett grundrecept på en god salt kolasås att toppa glass, muffins eller tårta med.

Så om du vill koka dig en vanlig kolasås så skippar du helt enkelt saltet.

Den fina kannan och fatet kommer från Pillivuyt.

Salt kolasås

2 dl socker
2 dl grädde
50 g smör
1 tsk flingsalt

Instruktioner:

1. Häll socker i en kastrull och smält på medelvärme tills sockret är gyllene. Rör inte om men håll koll så att det inte bränns vid.
2. Ta från värmen och tillsätt smör, rör om tills smöret smält. Det blir klumpigt men det löser sig med grädden.
3. Tillsätt grädde och rör om, ställ tillbaks på värmen och koka upp.
4. Låt puttra tills du har en slät kolasås, rör om då och då. Det tar 5-10 minuter.


5. Tillsätt salt och rör om. Klart!
6. Förvara i burk med lock i kylen. Värm såsen kort i micro om du vill ha den mer rinnande efter att den stått i kylen.

Enkelt & gott!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00