ANNONS

Världens godaste karamellsås

/
Karamellsås bakalite.se 1

Här är receptet till en riktigt god och len karamellsås som slår alla kolasåser med råge.

Det är enkelt att göra den, se bara till att följa instruktionerna och inte röra om alls förrän det är dags att tillsätta grädde. Om det skulle bli sockerkristaller längs med kastrullkanten så kan du sätta på ett lock en stund. Då tar ångan bort det, risken är att hela såsen blir hård annars.

När du hällt i grädde och smör kan konsistensen få dig att tro att du misslyckats men fortsätt röra, tills slut blir det slätt och löjligt gott. Såsen är ganska lös men tjocknar när den svalnar.

Förvara i kylen och värm upp om du vill ha den mer rinnande.

Karamellsås
2½ dl socker
1 dl vatten
2 dl grädde
25 g smör

Instruktioner:


1. Häll sockret i en kastrull, skaka till så att sockret ligger jämnt i botten.
2. Häll försiktigt i vattnet så att det täcker sockret.
3. Sätt plattan på medelvärme, jag hade 5 (1-9), och låt värmas upp. Sockret löses upp och efter en stund kommer det småputtra. Rör inte om!


4. Låt sockret koka tills det blir gyllene, som en klar honung. Det tar ca 10 minuter. Rör inte om men håll koll.
5. Stäng av värmen och häll i grädden. Rör nu om hela tiden och tillsätt smöret efter en stund. Rör tills du har en slät och jämn karamellsås.
6. Häll den ganska tunna karamellsåsen i glasburk eller flaska. Såsen tjocknar medan den svalnar.
7. Förvara i kylen.

Karamellsås bakalite.se 10

Enkelt & gott!

0

Följ mig på Instagram!

@bakalite.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00