ANNONS
Integritet på Tailsweep

Supergod dessert på två ingredienser!

/

Sebastian Landin

Enklare dessert får man leta efter, en god chokladkräm är en grym avslutning på middagen. Smakar inte enkelt på något vis och du kan dekorera och toppa med massor av olika godsaker.

Du väljer själv vilken styrka du önskar på chokladen, jag blandade ljus och mörk och det passade både barn och vuxna. Och så kan du såklart välja din personliga favoritchoklad, bäst ju!

Servera chokladkrämen som den är eller toppa med några syrliga bär, lite grädde eller flingsalt.

Du kan hälla smeten i en större form och göra en tårta av den men räkna med att det dröjer minst 4 timmar innan chokladen stelnat tillräckligt för att du ska kunna skära upp den.

Sebastian Landin

Chokladkräm
4-6 st

3 dl grädde (ca 270 g)
350 g choklad av valfri styrka
(jag valde 200 g mjölkchoklad + 150 g mörk choklad)

Instruktioner:
1. Finhacka chokladen.
2. Häll grädden i en kastrull, hetta upp under omrörning och sänk värmen.
3. Tillsätt chokladen och rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm.
4. Fördela krämen i 4-6 små skålar, ställ in i kylen för att stelna.

För sex glas, som på bilden, tog det ca 1 timme för chokladkrämen att bli redo. Om du häller krämen i en större skål eller form tar det längre tid för chokladen att stelna.

Servera med bär, nötter, grädde eller bara lite flingsalt.

Sebastian Landin

Enkelt & gott!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00