ANNONS
Integritet på Tailsweep

Klassisk banankaka

/
Vanlig banankaka bakalite.se 3

Sebastian Landin

En helt vanlig banankaka. Med de ”rätta” kryddorna – kanel, kaffe och ingefära, saftig och lättbakad.

Det här är en av två mjuka kakor jag vuxit upp med. Mamma brukade baka Banankaka och en Chokladsockerkaka, hennes paradbakverk. Chokaadkakan hon gjorde, den har jag inte lyckats återskapa, tror att det är något med vilken sorts kakao som fanns förut. Det blir liksom inte detsamma trots samma recept. Hursomhelst, banankakan smakar som den ska.

Vanlig banankaka bakalite.se 2

Sebastian Landin

Banankaka

150 g smör
½ dl kaffe, starkt
2 st ägg
2 dl strösocker
3 st bananer
5 dl vetemjöl
3 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1½ tsk ingefära
½ tsk salt

Smör till formen

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform med hål, ca 1½ liter, noga med smör.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Smält smöret och blanda med kaffet.
4. Dela bananerna i mindre bitar och tillsätt smeten tillsammans med kaffesmöret. Vispa slätt.
5. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, ingefära, salt och bakpulver. Tillsätt och vispa slätt.
6. Häll i smeten i formen, knacka formen mot bordet så att smeten fördelas jämnt.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kakan stannat helt.
8. Låt svalna något i formen innan försiktigt skakar loss den från kanterna och vänder upp på ett fat.

Vanlig banankaka bakalite.se 1

Sebastian Landin

Enkelt & gott!

2

Följ mig på Instagram!

@bakalite.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00