ANNONS
Integritet på Tailsweep

Cookie Dough Chocolate Fudge Brownies!

/

Sebastian Landin

Är du en av dem som föredrar kakdegen framför gräddade kakor? Jamen varsågod.

Kakdeg & kladdkaka i ett men egentligen är det en fudge brownie, inte en kladdkaka. Det är ju nästan detsamma men brownien innehåller choklad. Tror att det är skillnaden.

Lite mäktigt så det räcker att göra små bitar av den här kakan. Jag använde kakstansar för att göra dem runda men det går lika bra, och är lättare, att skära dem i kvadrater.

Japp, kakdegen är lite knastrig, precis som kakdeg (med socker i) ska vara. Toppade med lite choklad främst av estetiska skäl så det kan du hoppa över fast, det är ju choklad.

Du kan välja om du vill använda mörk eller ljus choklad, jag tog mörk (ca 55%) i brownien och ljus choklad i kakdegen och ovanpå.

Jag är ju väldigt förtjust i den här varianten av brownie som jag fortsätter göra nya versioner av. Här är den senaste – med kakdeg. De andra varianterna hittar du här.

Sebastian Landin

Cookie dough fudge brownie
12-16 bitar

Brownie:
200 g choklad, ljus
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao

Kakdeg:
225 g smör
2½ dl farinsocker
4½ dl mjöl
3 tsk vaniljsocker eller ½ tsk vaniljpulver
½ tsk salt
150 g choklad, ljus eller mörk

Topping:
100 g choklad, ljus
ca 1 dl grädde, lite mindre

Brownie:
Instruktioner:
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm eller motsvarande. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
5. Vispa samman ägg och socker.
6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 12-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
10. Låt svalna i formen medan du gör kakdegen.

Kakdeg:
11. Vispa riktigt mjukt smör, inte smält men mjukt, tillsammans med socker.
12. Tillsätt mjöl, vanilj och salt. Blanda till en deg.
13. Grovhacka chokladen, eller använd chokladknappar, och vänd ner.
14. Ta bitar av kakdegen och platta till, lägg i ett jämnt lager ovanpå den ljumma brownien. Pressa försiktigt ihop de två lagren.

Topping:
15. Finhacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med grädde. Kör i mikron tills grädden börjar bubbla. Ta ut och rör till en slät chokladkräm.
16. Bred ut chokladen ovanpå kakdegen och jämna till.
17. Ställ i kylen för att stelna.
18. Låt kakan stå framme en stund innan du skär den i bitar eller tar ut rundlar med en kakstans. Servera rumstempererad.

Sebastian Landin

Enkelt & gott!

2

Följ mig på Instagram!

@bakalite.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00