ANNONS
Integritet på Tailsweep

Härlig lemonad med ingefära och mynta!

/

Sebastian Landin

Tillsammans med Rig-Tig har jag tagit fram ett recept på en god och välgörande lemonad. Perfekt med ett tillskott av vitaminer och antioxidanter när vintern är på väg och det är extra trevligt när det kommer i en välsmakande form.

Till receptet har jag använt de nya skärbrädorna CUT-IT som kommer i två storlekar, citruspressen JUICY och kannan PIP från Rig-Tig. Glaskannan har ett smart lock som när det är öppet har en ser ut som en näbb, därav namnet PIP. Gillar det så mycket!

Sebastian Landin

Jag gjorde även stora isbitar med bitar av lime och mynta i och använde FREEZE-IT iskubslåda.

Det här är en enkel och god lemonad smaksatt med ingefära, lime och mynta. Lite hetta och mycket smak!

Sebastian Landin

Lemonad med ingefära och mynta
ca 1,1 l

8 dl vatten
1½ dl socker
ca 8 st citroner
ca 40 g ingefära
ett knippe mynta
2 st lime

Instruktioner:
Isbitar:
1. Skär lime i mindre bitar och fördela tillsammans med hela myntablad och vatten i FREEZE-IT isform. Frys in.

Lemonad:
2. Skala och riv ingefäran fint.
3. Häll ingefära, socker och 4 dl vatten i en kastrull. Hetta upp och rör om tills sockret smält.
4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt resten av vattnet.
5. Finhacka eller mortla resten av myntabladen och tillsätt.
6. Använd JUICY för att pressa citronerna och tillsätt saften.
7. Låt svalna helt.
8. Sila och häll upp lemonaden i PIP kanna.
9. Servera med isbitar, extra mynta och en citronskiva. Servera!

Enkelt & gott!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00