ANNONS
Integritet på Tailsweep

Disaronno Velvet – Chokladkräm på tre ingredienser

/

Sebastian Landin

Inlägget är ett samarbete med Disaronno Velvet och riktar sig till dig som är över 25 år.

Ett av bloggens mest populära recept är en ljuvligt god och enkel chokladkräm som endast kräver två ingredienser. Det blir en lyxig dessert som smakar svårt men verkligen inte är det. Så vad är då bättre än att smaksätta den desserten med mandellikör? Inte mycket.

Disaronno Velvet är en sammetslen version av den klassiska mandelikören Disaronno.

Välj vilken styrka din choklad ska ha, det går bra att blanda ljus och mörk såväl som bara ta en sort. Jag använde en choklad på 55% och tycker att det blev precis lagom.

Sebastian Landin

Disaronno Velvet Chokladkräm
6-8 st

3 dl grädde
350 g choklad
½ dl Disaronno Velvet

Topping:
1 dl vispgrädde
1 tsk kakao (kan uteslutas)

Instruktioner:
1. Finhacka chokladen.
2. Häll grädden i en kastrull, hetta upp under omrörning och sänk värmen.
3. Tillsätt Disaronno Velvet och choklad. Rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm.
4. Fördela krämen i 6-8 små glas och ställ in i kylen för att stelna.
5. Vispa grädde lätt och fördela ovanpå chokladkrämen, pudra eventuellt lite kakao över.

Sebastian Landin

Enkelt & gott!

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00