ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mjölkchokladbiskvier

/

Sebastian Landin

Biskvier är ett säkert kort när man ska bjuda på fika. Jo, det är några olika moment som ska göras så det tar en stund men det kan lätt delas upp. Jag brukar göra bottnarna, ofta dubbel sats, och sen frysa in dem. Efter det är det ”bara” fyllning och topping som ska fixas.

Här smaksatte jag fyllningen med mjölkchoklad och självklart blev det jättegott. Du kan ju spritsa fyllningen om du vill eller breda ut med en sked eller hur du vill, Här sparade jag lite choklad och ringlade över. Egentligen mest för att dölja hur jag kladdat.

Sebastian Landin

Biskvier
10-15 st

Botten:
2 st äggvita
1 dl socker
3 dl mandelmjöl

Fyllning:
200 g smör
100 g mjölkchoklad
2 dl florsocker

Topping:
200 g mjölkchoklad
1 msk smör

Instruktioner:
Mandelbotten:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Separera äggen. Blanda mandelmjöl, äggvitor och socker till en slät, kladdig deg.
3. Skeda upp 10-15 st kakor glest på plåtar. Använd vatten på händerna för att lättare forma dem.
4. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 min tills de fått lite färg.
5. Låt bottnarna kallna helt på plåten, lossa dem försiktigt från pappret och lägg på galler.

Fyllning:
6. Finhacka och smält chokladen, låt svalna något.
7. Vispa mjukt smör och socker fluffigt. Tillsätt chokladen och vispa samman.
8. Spritsa eller klicka ut krämen på bottnarna och forma till en slät topp med en bred kniv.
9. Ställ i kylen för att stelna i en halvtimme.

Topping:
10. Finhacka och smält chokladen i en liten men djup skål, rör ner smöret och låt svalna något.
10. Doppa sidan med fyllning i chokladen, låt rinna av något och ställ sedan i kylen att stelna.

Sebastian Landin

Enkelt & gott!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00