ANNONS
Integritet på Tailsweep

Nougatglass med hasselnötskrokant

/

Sebastian Landin

Nougatglass, ja tack. Och om vi slänger ner lite (mycket) hasselnötskrokant så blir det ännu bättre. Det här smakar ungefär som 88:an. Och det jag brukar sakna med 88:an är mängden krokant. Här maxar vi den.

Jag hade en färdig påse hackade hasselnötter som jag använde men det går lika bra att hacka nötterna själv.

Du kan också använda mandel istället för hasselnötter om du vill.

Nougatglass med hasselnötskrokant
1 form, 2 liter

Krokant:
1 dl socker
1 dl hasselnötter

Glass:
150 g nougat
5-6 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)

Instruktioner:
Krokant:
1. Finhacka nötterna.
2. Häll socker i en stekpanna och sätt på medelvärme. När sockret smält, vänd ner nötterna och rör om ordentligt.
3. Ta pannan från värmen och häll krokanten på ett bakplåtspapper, platta ut och låt svalna.

Glass:
4. Grovhacka och smält nougaten.
5. Vispa samman 2/3 av nougaten med kondenserad mjölk.
6. Vispa grädden fluffig.
7. Vänd ner blandningen i grädden och blanda försiktigt.
8. Häll hälften av glassmeten i formen och strö över grovhackad krokant.
9. Häll på resten av glassen.
10. Häll nougaten ovanpå glassen och rör försiktigt om med en sked. Häll på krokant och ställ in glassen i frysen för att stelna.

Sebastian Landin

Enkelt & gott!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00