ANNONS
Integritet på Tailsweep

Brownies med salt kola & cashew

/

Sebastian Landin

En chokladig fudgebrownie på mörk choklad toppad med kolasås med salt och mumsiga cashewnötter. Väldigt gott!

Jag valde att toppa med naturella cashewnötter men du kan såklart välja andra nötter. Tycker om cashew, de är liksom mjuka men ändå inte och de passar perfekt med kola.

Du kan göra egen kolasås eller använda färdigköpt. Om du vill ha extra sälta kan du strö lite flingsalt ovanpå innan du skär upp kakan. Eller skippa att ha i salt i kolasåsen och bara strö över. You choose men saltet gör verkligen en positiv skillnad.

Sebastian Landin

Fudgebrownies med salt kola & cashew
10-12 bitar

Brownie:
200 g choklad, mörk
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao

Topping:
1 sats Salt kolasås
eller ca 2 dl färdig kolasås och 1 tsk salt
200 g cashewnötter
ev flingsalt

Instruktioner:
Brownie:

1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
5. Vispa samman ägg och socker.
6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
10. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.

Topping:
11. Gör kolasås enligt det här receptet alternativt blanda färdig kolasås eller dulce de leche med ca 1 tsk salt.
12. Grovhacka nötterna och blanda med såsen. Bred ut jämnt på brownien och ställ i kylen för att stelna.
13. Strö eventuellt över lite flingsalt, skär i önskade bitar och fika!

Enkelt & gott!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00