Klassiska chokladbiskvier

kenoChokladbiskvier, helt vanliga chokladbiskvier med mandelbotten och smörkräm smaksatt med kakao. Funkar i alla lägen, glutenfritt och jag tror faktiskt inte att jag vet någon som inte gillar biskvier. Eller iallafall idén med biskvier, och hur de kan varieras.

Jag har haft i den större mängden kakao pga godare men det går lika bra med ½ dl eller mindre om du föredrar det. Smaka av!

Går även bra att vispa ner äggulorna i fyllningen, osäker på vilken skillnad det gör med många verkar göra så.
kenoKlassiska chokladbiskvier
15 st

Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl socker
2 st äggvita

Fyllning:
150 g smör
1½ dl florsocker
½-1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

Topping:
200 g choklad, mörk
5 g smör

Instruktioner:
1. Ta fram smöret till fyllningen så att det blir mjukt.

Botten:
2. Sätt ugnen på 150 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
3. Blanda mandelmjöl, äggvitor och socker till en slät, kladdig deg.
4. Forma 10-15 st kakor, ca 4 cm i diameter. Använd kallt vatten på händerna för att lättare forma dem.
5. Lägg dem glest på plåtar och grädda i mitten ugnen i 20-30 min tills de fått lite lätt färg.
6. Låt bottnarna kallna helt på plåten, lossa dem försiktigt från pappret och lägg på galler.

Fyllning:
7. Vispa smöret fluffigt med elvisp, det tar några minuter.
8. Blanda florsocker, kakao och vanilj. Tillsätt och vispa slätt.
Antingen brer du på fyllningen på bottnarnas undersida eller fyller en spritspåse och spritsar fyllningen.
9. Ställ i kylen för att stelna.

Topping:
10. Finhacka chokladen, eller använd chokladknappar. Smält tillsammans med smöret och låt svalna något.
11. Doppa kakorna i chokladen och låt rinna av.
12. Lägg på en bricka och ställ i kylen för att stelna.

Obs! Bottnarna går fint att frysa, såväl som färdiga biskvier.
kenoEnkelt & gott!

17

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x