Chokladägg med mjölkchokladcheesecakefyllning

bagaren-kockenI samarbete med Bagaren och Kocken

Mumsig chokladdessert till påsken! Ett rejält chokladägg som fyllts med mjölkchokladcheesecakefyllning och toppats med mer choklad, lite påskgodis och serveras med passionsfrukt. Någon annan lite syrlig frukt eller bär funkar också bra.

Nu blev det ett sådant där lång namn igen men hur ska jag annars skriva fyllningen? Det är typ cheesecake med mjölkchoklad, den fyllningen man använder när man gör en no bake cheesecake. Jäkligt god oavsett.

De hemmagjorda äggskalen görs i en form från Silikomart och de är något större än vanliga hönsägg. Här hemma användes de främst som serveringsskålar, det blir lite mäktigt att äta all choklad men såklart att det går. Skam den som ger sig osv.

För att göra äggskalen är det så smidigt att använda NOD chokladsmältare för att slippa värma upp chokladen mellan penslingarna, den håller temperaturen jämn.
bagaren-kockenChokladägg med mjölkchokladcheesecake
5 st

Chokladägg:
200 g choklad, mörk

Cheesecakefyllning:
100 g choklad, ljus
200 g färskost
3/4 dl florsocker
3/4 dl vispgrädde

Topping:
4- 5 st passionsfrukt
ev godisägg

Instruktioner:
Äggskal:
1. Finhacka chokladen eller använd chokladknappar, lägg 150 g i chokladsmältaren och sätt på 50 grader. Rör om då och då tills all choklad smält helt.
2. För att snabbtemperera chokladen tillsätter du resten av chokladen och rör om tills det smält samman.
3. Sänk temperaturen till 30 grader.
4. Ställ silikonformen på en bricka.
5. Pensla alla fördjupningar i formen med choklad och ställ i kylen för att stelna i tio minuter.
6. Pensla ytterligare ett lager choklad och kyl, upprepa en tredje gång. Chokladen som är kvar i kantinen kan användas som topping så låt den maskinen vara igång medan du gör fyllning.

Fyllning:
7. Finhacka och smält mjölkchokladen i chokladsmältaren. Stäng av värmen och låt chokladen svalna och tjockna något.
8. Vispa samman färskost och florsocker och till en jämn kräm. Övervispa inte, det ska bara blandas helt.
9. Tillsätt choklad och grädde och vispa på låg hastighet till en slät och fast kräm.

Montering:
10. Lossa äggskalen försiktigt ur formen och jämna eventuellt till kanterna med en varm kniv. Lägg tillbaka äggen i formen igen.
11. Fördela fyllningen i äggskalen, jämna till och ställ i kylen en halvtimme.
12. Ringla lite av den smälta chokladen ovanpå äggen, toppa med godisägg och servera med passionsfrukt.
bagaren-kockenEnkelt & gott!

22

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x