Kanelbullekladdkaka med vaniljglasyr

Kanelbullekladdkaka bakalite.se 1Kanelbullekladdkaka med vaniljglasyr är det senaste inslaget bland mina bitar. Det är med all tydlighet något jag föredrar att baka. Kladdiga kakor som man skär i bitar.

Den här kaka smakar ungefär som mitten av kanelbullen och det är ju många av oss som tycker att det är det allra godaste på bullen. Och så är det här enkelt att baka, går snabbt och även om det inte är klassisk kanelbulle (som jag älskar) så kommer den här väldigt nära samma upplevelse.

Glasyren gör det hela lite festligare men såklart går det bra att skippa den. Kakan i sig är supergod. Och pärlsockret är främst där för att visa vad det är för en kaka.

En vanlig kanelbullekladdkaka hittar du här.
Kanelbullekladdkaka bakalite.se 7Kanelbullekladdkaka med glasyr
10-16 bitar

250 g smör
4 dl socker
4½ dl vetemjöl
1½ tsk grovmalen kardemumma eller 2½ tsk malen
½ tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
4 st ägg

Fyllning:
50 smör
½ dl farin- eller strösoscker
2-3 msk kanel, malen

Glasyr:
15 g smör
3 msk mjölk eller grädde
½ tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
2-4 dl florsocker

Topping:
1 msk pärlsocker (kan uteslutas)

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

Kaka:
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda mjöl, socker, kardemumma, bakpulver, vanilj och salt och tillsätt smöret. Vispa samman.
4. Tillsätt äggen och vispa slätt.
5. Bred ut smeten i formen och jämna till.

Fyllning:
6. Smält smöret till fyllningen och rör ihop med socker och kanel.
7. Häll fyllningen ovanpå kakan och använd en sked eller liknande för att försiktigt röra om och få ner fyllningen något i kakan.
8. Grädda i nedre av ugnen i 25-30 minuter eller tills kakan i stort sett stannat. Mitten kan vara något rörlig medan kanterna rest sig.
9. Använd baksidan av en sked och pressa försiktigt ner kanterna så att kakan blir jämn. Låt svalna helt i formen.

Glasyr:
10. Smält smöret med mjölken och vispa ner vanilj. Tillsätt lite av florsockret i taget och vispa tills du har en slät glasyr.
11. Bred på glasyren och toppa eventuellt med pärlsocker.

Förvara i kyl. De här bitarna går fint att frysa in.

Enkelt & gott!

22

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x