Smulpajsgrottor med rabarber

Smulpajsgrottor bakalite.se 1Det kan omöjligen vara bara jag som tycker att smultÀcket i en vanlig smulpaj inte riktigt rÀcker till?

Lösning: Mjuksega grottor som smakar smulpaj redo att fylla med sÀsongens frukt och bÀr. De hÀr fyllde jag med rabarber pga Àlskar rabarber. Smaksatte grottorna med kanel men det gÄr lika bra med ingen krydda sÄvÀl som kardemumma eller vanilj.

Och sÄklart kan du krydda frukten eller bÀren.

Gjorde de hÀr med Àppelfyllning pÄ uppdrag av Contura och ville testa med rabarber. Det blev precis lika gott som med Àpple. UtmÀrkta att variera bÄde med fyllning och kryddning.

Även perfekta att ha redo i frysen och fylla precis innan fikat.
Smulpajsgrottor bakalite.se 3Smulpajsgrottor med rabarber
8 st

Grottor:
100 g smör
1œ dl farinsocker, mjuk
1 st Àgg
2 dl havregryn
1Âœ dl mjöl
1 tsk kanel eller œ tsk kardemumma (kan uteslutas)
œ tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
100 g rabarber
15 g smör
Âœ dl strösocker
1 tsk potatismjöl
1/4 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)

Instruktioner:
1. Ta fram smöret sÄ att det blir mjukt.
2. SÀtt ugnen pÄ 175 grader och stÀll Ätta muffinsformar i en muffinsplÄt.
3. Vispa smör och socker krÀmigt.
4. TillsÀtt Àgg och vispa samman.
5. Blanda mjöl, havregryn, kanel, bakpulver och salt. TillsÀtt och vispa samman.
6. Fördela smeten i muffinsformarna och grÀdda i mitten av ugnen, ca 10-15 minuter eller tills de fÄtt fÀrg och kÀnns stumma nÀr du kÀnner pÄ dem.
7. Ta ut plÄten ur ugnen och anvÀnd ett snapsglas eller nÄgot annat som Àr cylinderformat och i mindre omkrets Àn muffinsformen, för att göra en grop i varje grotta. Pensla glaset med olja sÄ att degen inte fastnar, upprepa mellan varje kaka.
8. Lyft upp formarna och stÀll pÄ galler för att svalna helt.

Fyllning:
9. Dela rabarber i mindre bitar.
10. SmÀlt smöret i en stekpanna pÄ medelvÀrme och tillsÀtt rabarber, socker och potatismjöl. LÄt sjuda tills rabarbern Àr mjuk.
11. Fördela fyllningen i kakorna och servera gÀrna med vaniljsÄs eller glass.
Smulpajsgrottor bakalite.se 2Enkelt & gott!

25

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x