Mjölkchokladfudgebrownies med fluffig vaniljfrosting

Mjölkchokladfudgebrownie vaniljfrosting bakalite.se 3Behöver vi ett till recept på den perfekt krämiga Mjölkchokladfudgebrownien? Ja, tydligen. Här är den toppad med en fluffig vaniljfrosting som, om man vill, kan toppas med frukt, bär, nötter, pudra med kakao, eller något annat du tycker är gott.
Mjölkchokladfudgebrownie vaniljfrosting bakalite.se 2En riktigt bra bas till att göra något snyggt eller som jag, bara låta den vara som den är. Lingon blev så gott till!

Jag har gjort den här brownien i massor av varianter, du hittar fler goda recept här.

Mjölkchokladfudgebrownies med vaniljfrosting
10-12 bitar

Brownie:
200 g choklad, ljus
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao

Topping:
300 g färskost
1 dl florsocker
½ tsk vaniljpulver alt 3 tsk vaniljsocker
1½ dl grädde

Instruktioner:
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Smält smöret och häll över chokladen, rör om tills all choklad smält och du har en slät chokladkräm. Låt svalna något.
3. Sätt ugnen på 170 grader.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Fukta pappret och krama ur det så är det lättare att få det att passa formen.
5. Vispa samman ägg och socker.
6. Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
7. Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
8. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
10. Låt svalna helt i formen medan du gör toppingen.

Topping:
11. Vispa samman färskost, socker och vanilj.
12. Tillsätt grädden och vispa på låg hastighet tills du har en fast kräm.
13. Bred ut frostingen på brownien och jämna till. Ställ i kylen för att stelna ett tag, gärna några timmar.
14. Skär i bitar av önskad storlek, dekorera eventuellt med lite kakao eller syrliga bär och servera rumstempererad.

Enkelt & gott!

43

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
nyaste
äldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
Linda
6 månader sedan

Ska grädden vara vispad när man blandar i den till frostingen?

Yvonne
Svara på  Linda
6 månader sedan

Hej Linda!

Grädden ska inte vara vispad innan. 😊

//Y

Kristin
Kristin
10 månader sedan

Kan man fryse ned den?

Yvonne
Svara på  Kristin
10 månader sedan

Hej!

Det kan man göra (toppingens textur kan ev bli lite annorlunda än när de är nybakade) men se till att de får tina långsamt.

//Y

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x